Rare Exports

I dypet av Korvatunturifjellet, 486 meter dypt, ligger den mest bevoktede hemmelighet om julen. Tiden har kommet for å grave den opp!

Langt nord i Finland, rett ved grensa til Russland, har de siste par månedene et internasjonalt team av "arkeologer" jobbet for Subzero Inc.

Lokalbefolkningen, for det meste samer er rasende. Den årlige reinsamlingen, noe som skjer noen dager før jul, har blitt ødelagt, noe som raserer den lokale økonomien. Spesielt irritert er Rauno, en far som sliter for å få endene til å møtes. Hans fysisk underutviklede sønn, Pietari passer ikke helt inn i samfunnet, men Pietari er nysgjerrig og merker ting som andre ikke får med seg. Spesielt innser han at gravingen er relatert til Santa Claus, men det er ikke akkurat Julenissen fra tegnefilmene. Denne Santa er, for å si det mildt, litt hardere.

Jalmari Helanders Rare Exports utforsker det moralske univers av eventyr og vårt forhold til dem. De klassiske eksemplene - samlet av brødrene Grimm eller skrevet av Hans Christian Anderson - er preget av en nådeløs, uhyggelig moral som føles altfor brutal for vår rasjonelle og følelsesmessige overbevisning.

Regi: Jalmari Helander

Produksjon: Cinet OY, Co-produsent: Pomor film AS

Produksjonsår: 2009
Aktuelle linker:

Oversikt tidligere prosjekter