Bonded Parallels

BONDED PARALLELS er den første spillefilmen til regissør Hovhannes Galstyan og hans filmproduksjonsselskap Parallels Film Production LLC. Filmen er co - produsert mellom armenske National Film Centre, det norske produksjonsselskapet
Original Film AS "og det franske produksjonsselskapet" Quasar Pictures ".

Filmen er basert på et manus skrevet av Hovhannes Galstyan i samarbeid med Marine Zakaryan og Thomas Schlesinger.

Manuset ble utviklet i 2004 og har mottatt støtte fra SDC - Swiss Development Agency, Ministry of Culture of Armenia, Norsk filmfond / Norsk Filminstitutt, Hubert Bals Foundation, russisk Firmaet "Paradise" og det norske Utenriksdepartementet.

Skuespillere: Siri Helene Müller (Norge) som Hanna, Laurence Ritter (Frankrike) som Laura, Serge Avedikian (Frankrike) som Arakel, Sos Janibekyan (Armenia) som Narek.

Drama / Love story, 35mm, 89min, 2009

"Bonded Parallels" handler om to historier som finner sted i ulike tidsperioder og i forskjellige land. Historiene er koblet sammen ved fødselen av hovedpersonen, datteren, og døden til den andre hovedpersonen, moren.
Vi har ønsket å lage en historie bygget på sterke paralleller mellom det virkelige liv, historie og fiksjon, men først og fremst har vi blitt inspirert av tanken på skjebnen.

Et internasjonalt mannskap har jobbet med denne produksjon i mer enn 4,5 år som på tross av vanskeligheter på veien, var ferdig i juni 2009 med verdenspremiere i konkurransen Perspectives den 3. juni på Moskva Internasjonale Filmfestival.

"Bonded Parallels" er den første armenske spillefilmen som har koblet profesjonelle film -arbeidstakere fra seks europeiske land. Etter sammenbruddet av Sovjetunionen er "Bonded Parallels" et unikt armensk filmprosjekt som vil bli distribuert i Russland, India, USA, Skandinavia og Benelux-landene.

Etter urpremieren av "Bonded Parallels" har filmen deltatt i konkurransen Program for International Film Festival "East & West, the Classics og avant-garde" i
Orenburg, Russland (november 2009) hvor en av de viktigste skuespillerne - Laurence Ritter -ble tildelt prisen Beste kvinnelige skuespiller for rollen som Laura.

Den europeiske premieren av "Bonded Parallels" vil finne sted på ROTTERDAM International Film Festival i 2010.

Regi: Hovhannes Galstyan

Produksjon: Originalfilm AS, Quasar Productions, Parallel Productions

Produksjonsår: 2006
Aktuelle linker:

Oversikt tidligere prosjekter