Lille Frø

Lille Frø er en hyllest til fantasien, og en visualisering av den fantasiverdenen Lille Frø skaper i kraft av bestemors fortellerkunst.

I Lille frø møter vi en sjarmerende hovedperson på 6 år, som i likhet med Pippi Langstrømpe har en velutviklet fantasi, blant annet takket være bestemoren på 75 år, som hun har et avslappet og lekfullt forhold til. De leker sjørøvere og får alle Lille frøs lekesaker til å inngå i leken, for bestemoren har fremdeles sin barnlige fantasi i god behold, og er Lille frøs beste venn og fortrolige.

Bestemoren dør og Lille frø sitter igjen og ser på det univers som hennes bestevenn og bestemor gjorde levende, og hun bestemmer seg for at hun skal leke videre og leve videre i bestemorens ånd.

- Her er ingen sentimentalitet, her er en ung heltinne, som tar ”skjebnen” i egen hånd og lar bestemorens karisma leve videre i de daglige omgivelser og inne i Lille frøs hode, sier Bodil Cold-Ravnkilde i Norsk filmfond.

- Klassisk barnefilm
Regissør og manusforfatter Hanne Larsen er utdannet på Den norske filmskole og på den europeiske filmhøyskolen i Danmark. - Jeg har været så heldig å se tre av Hanne Larsens filmer, og vet derfor at vi har at gjøre med en ung, stilbevisst regissør, sier dokumentarfilmkonsulent Bodil Cold-Ravnkilde. - Hun har en stor interesse og viten om barneregi, og det gjør henne særdeles velegnet til å lage denne lille fine filmen som er en videreutvikling av hennes egne opplevelser, da hun mistet sin bestemor, og dermed historiefortelleren i hennes familie. Med Lille frø trer Hanne Larsen inn i historie¬fortellerens univers.

- Med Hanne Larsens regigrep på filmen, et eventyrlig univers et sted mellom fantasi og virkelighet, tror jeg vi får en klassisk barnefilm med en sterk hovedkarakter, som kan bli en heltinne i det unge publikums (fra 4- 8 år) øyne, sier Bodil Cold-Ravnkilde. - Lille frø er en film som uten sentimentalitet viser forholdet mellom den eldre generasjon og barn, og med en ettertenksomhet som alle som kjenner til barns univers, både barn selv og deres foreldre, ville nikke gjenkjennende til.

Regi: Hanne Larsen

Produksjon: Original Film AS

Produksjonsår: 2008
Aktuelle linker:

Oversikt tidligere prosjekter