Nord

Nord er en roadmovie-komedie på snøscooter i naturromantiske omgivelser.

Det er historien om sportsatleten Jomar som har isolert seg i en trist og ensom tilværelse etter en mental knekk for 5 år siden. På en snøscooter og med fem liter hjemmebrendt som niste legger Jomar ut på den dramatiske ferden mot Tammokdalen der ekskjæresten og barnet hans bor.
Det blir en merkelig ferd, hvor Jomar gjør hva han kan for å ikke klare å komme fram, og hvor han underveis stifter bekjentskap med andre skjøre og forvirrede sjeler som alle bidrar til å dytte Jomar videre på sin motstrebende ferd mot virkeligheten.

I Filmfestivalen i Berlin åpnet «Nord» sideprogrammet Panorama, hvor den vant kritikerprisen og distribusjonsstøtte. Filmen ble da solgt til 12-13 europeiske land.

Filmen ble også tatt ut til prestisjetunge Tribeca Film festival i New York. Tribeca arrangeres mellom 22. april - 3. mai, og regnes som en av verdens viktige filmfestivaler. Filmen vant der prisen for «Beste nye fortellende filmskaper»

"Nord" nok har vært Norges største internasjonale slager det siste året, med talløse festivaldeltakelser rundt i hele verden bak seg, og nå er solgt til et sted mellom 25 og 30 land

Regi: Rune Denstad Langlo

Produksjon: Motlys v/ Sigve Endresen / Brede Hovland

Produksjonsår: 2008
Aktuelle linker:

Oversikt tidligere prosjekter